2018 09 14

Új kiadványok a falazott szerkezetek méretezéséhez, igazolásához

A „Falazott szerkezetek - Tervezés az Eurocode alapján”, valamint a „Tűzvédelem téglával, egyszerűen” című kiadványok már elérhetők

A falazott szerkezetekkel dolgozók munkáját megkönnyítendő a BME Szilárdságtani Tanszéke a Wienerberger Téglaipari Zrt. támogatásával elkészítette a falazott szerkezetek Eurocode szerinti méretezését támogató, a „Falazott szerkezetek - Tervezés az Eurocode alapján” című segédletet. A kiadvány a tanulmányaikat folytató mérnökhallgatók mellett hasznos segítsége lehet valamennyi tartószerkezeti tervezőnek, valamint - kisebb léptékű épületek esetén - az azok statikájával foglalkozó építészeknek is. A kiadvány megvásárolható a BME-n és a Wienerberger Zrt.-nél.
A méretezés mellett számos esetben az is fontos, hogy az eredményt a hatóság számára is megfelelő módon dokumentáljuk. A falazott szerkezetek emelt hőmérsékletű igénybevételnek (tűzhatásnak) való megfelelését elengedhetetlen igazolni az épület használatbavételéhez. Ennek az igazolásnak a szakszerű kivitelezésében segít a Wienerberger Zrt. „Tűzvédelem téglával, egyszerűen” című kiadványa, amely az Eurocode ide vonatkozó alapvető tudásanyagán túl a teljes folyamatot is végigvezeti, illetve igazoló sablont ad a falazóelemekhez. A kiadvány ingyenesen letölthető ide kattintva, vagy postai úton igényelhető. További információ a kiadványokkal kapcsolatban az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

...